VirtualBox Üzerine Parrot Security OS Kurulumu

Bu yazıda Parrot Security OS'u VirtualBox üzerine kurulumunu gerçekleştireceğiz. Parrot Security OS’u kurmak veya herhangi bir kurulum işlemi gerçekleştirmeden kullanmak için birden çok seçeneğiniz bulunmaktadır. 



Bu kullanım seçenekleri; 

  • Sanal olarak kurulum (Vmware & Virtualbox) 
  • İkincil işletim sistemi olarak kurmak (Dualboot) 
  • Live versiyon olarak kullanmak. 

Parrot Security OS’u bu linkten indirebilirsiniz. 

Parrot Security OS’u kurmak oldukça kolaydır. Verilen linkten istediğiniz sürümü indirerek gerekli kurulumu sanal makine üzerinde gerçekleştirebilirsiniz.

Parrot Security OS indirdikten sonra Oracle VM VirtualBox isimli programı çalıştıralım. (Daha önce Oracle VM VirtualBox isimli programın kurulumunu gerçekleştirmediyseniz bu linkten ilgili kurulum işlemlerine göz atabilirsiniz.)

Ekranda görünen Yeni butonuna tıklayarak yeni bir sanal makina oluşturmak için gerekli işlemleri başlatınız.

Sanal makinanıza bir isim belirledikten sonra işletim sisteminizin türünü Linux, sürümünüde Other Linux (64 Bit) olarak belirleyiniz.

Sanal makinanızın Ad, Tür ve Sürüm bilgilerini belirledikten sonra İleri butonuna basarak kuruluma devam ediniz.

Açılan pencereden oluşturduğunuz sanal makina için ayrılması gereken RAM miktarını ayarlayınız.(Unutmayın ki Parrot Security OS çok düşük sistemlerde bile hızlı bir şekilde çalışabilmektedir. Parrot Security OS resmi sitesinde minimum RAM miktarı 384 MB olarak belirtilmiştir.) Siz 2048 MB seçerek ileri butonuna basarak kuruluma devam ediniz.

Açılan ekranda Sabit Disk ayarlarını yapabilirsiniz. Sanal bir disk oluşturmak için Şimdi sanal bir disk oluştur seçeneğini seçerek Oluştur butonuna basarak kuruluma devam ediniz.

Daha sonra karşınıza Sabit disk dosya türü belirleme ekranı gelir. Bu ekranda VDI seçeneğini seçerek ileri butonuna basarak kuruluma devam ediyoruz.

Bununla birlikte karşımıza Fiziksel sabit diske depolama ekranı geliyor burada da hiçbir değişiklik yapmadan varsayılan olarak gelen Değişken olarak ayrılan seçeneği seçili olarak ileri butonuna basarak kuruluma devam ediyoruz.

Dosya yeri ve boyutu ayarlama ekranından sanal sabit diskimizin boyutunu belirleyebilirsiniz. Sanal sabit disk boyutunu 32GB yapalım ve Oluştur butonuna basarak kuruluma devam edelim.

Artık oluşturduğunuz sanal makinamızı başlatabiliriz. Karşımıza gelen ekrandan oluşturduğumuz sanal makine seçili iken Başlat’ı  tıklamanız yeterli olacaktır.

Başlangıç  diski seçin ekranından, bu linkten indirmiş olduğunuz iso dosyası nerede ise o dizini bulup indirdiğiniz .iso uzantılı dosyayı seçiniz.

İndirdiğimiz işletim sistemini seçip dedikten sonra Başlat butonuna basarak işletim sistemimizi başlatalım.

Açılan ekrandan işletim sisteminizi hangi modda çalıştıracağınızı seçtikten sonra Enter’a basınız.(Biz kurulum yapacağımız için install seçeneğini seçiyoruz. Eğer kurulum yapmadan kullanmak isterseniz Live Mode’u seçip devam edebilirsiniz.)

Açılan pencereden kurulum yaparken grafik arayüzünü kullanacağımız için Install with GTK GUI seçip Enter’a basınız.

İşletim sisteminizi kullanmak istediğimiz dili seçerek ilerleyiniz.

Açılan pencereden konumunuzu seçerek ilerleyiniz.

Açılan pencereden klavye düzenini seçerek kuruluma devam ediniz.

Açılan ekranda root kullanıcısı için parola belirleyerek devam ediniz.

Açılan ekranda yeni bir kullanıcı adı tanımlayarak devam ediniz.

Bir önceki adımda oluşturduğunuz kullanıcı için parola belirleyerek devam ediniz.

Disk bölümlendirme ekranında Yardımcı ile diskin tamamını kullan seçeneğini seçerek devam ediniz.

Açılan ekranda bölümlendirilecek diski seçerek devam ediniz.

Açılan ekranda Tüm dosyalar tek bölümde(yeni kullanıcılara önerilir) seçeneğini seçerek devam ediniz.

Daha sonra Bölümlemeyi bitir ve değişiklikleri diske kaydet diyerek devam ediniz.

Değişikliklerin diske kayıt edilip edilmemesi ile ilgili karşınıza gelen ekranda değişikliklerin diske kayıt edilmesi için Evet’i seçerek devam ediniz.

Buraya kadar adımları doğru ve hatasız yaptıysanız kurulum tamamlanmış olacaktır.

Açılan ekranda oluşturmuş olduğunuz kullanıcıyı seçerek belirlemiş olduğunuz parola ile işletim sisteminize giriş yapabilirsiniz.

Artık Parrot işletim sisteminiz kullanıma hazırdır.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Vulnerability Analysis