Python Nedir?

Python; nesne yönelimli, yorumlamalı, etkileşimli ve yüksek seviyeli bir programlama dilidir. Başka bir deyişle, program yazmak için kullandığınız Java, C#, PHP vb. gibi bir dildir. Program ise bilgisayara bir şeyi nasıl yapması gerektiğini söyleyen bir talimatlar dizisidir. Peki "Programlama nedir?" derseniz : “verilen bir soruna bir çözüm belirlemek ve onu bir bilgisayar sisteminin anlayabileceği ve uygulayabileceği biçimde ifade etmek” şeklinde tanımlamak doğru olacaktır. Programlamayı öğrenmek için Python'u seçtiyseniz çok doğru bir karar verdiniz. Python girintilere dayalı ve basit bir söz dizimi kullanır. Python sözdizimleri aynı İngilizce sözdizimleri gibidir. Bu durum dilin öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırır. Bu da program geliştiren kişiye söz diziminin ayrıntıları ile vakit kaybetmeden yazılım geliştirmesine olanak sağlayan bir dil olma özelliği kazandırır. Ayrıca Python, TIOBE'nin 2020 yılı top 20'sinde 2. sırada yer almaktadır.

TIOBE top 20: Hollanda merkezli TIOBE Şirketi tarafından oluşturulan ve sürdürülen programlama dillerinin popülerliğinin yayınlandığı listedir.


Bu bölümün temel amacı, temel bir Python geliştiricisi olmak için size gerekli bilgi ve becerileri sunmaktır.

Bu seriyi tamamladıktan sonra Python geliştiricisi olma yolunda önemli yol katetmiş olacaksınız. İstediğiniz şekilde uygulama geliştirebilecek düzeye geleceksiniz.

Bu Python serisi aşağıdaki konulardan oluşmaktadır.
Python Nedir?
Windows PC için Python Kurulumu
Python için Editör Kurulumu
Python'a Merhaba




Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Vulnerability Analysis