Windows PC için Python Kurulumu


Eğer Windows bir bilgisayarınız var ise ve Python'u kurmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Öncelikle Python'u resmi web sitesinden indirmek için şu adresi ziyaret ediniz. Kurulum adımlarına geçmeden önce bir konuda bilgi vermenin yararlı olacağını düşünüyorum. Python düzenli olarak yükseltilir, bu nedenle sunulan sürümün bizim yüklediğimiz sürümden farklı olduğunu fark edebilirsiniz. Sürüm numarası 3.n olduğu sürece bu bir sorun değildir. Bu noktaya değinmeden geçmek istemedim. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim.


Yukarıdaki vermiş olduğum linkten Windows için kurulum exe'sini indirdikten sonra Python'u bilgisayarınıza kurmak için çalıştırınız.

Sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacaktır. Bu aşamada "Add Python 3.7 to PATH" seçeneğini işaretlemeyi unutmayınız. Bu seçeneği işaretledikten sonra "Install Now" diyerek kuruluma devam edebilirsiniz.


Kurulumun sonunda, aşağıdaki gibi bir pencere görmeniz gerekiyor. Bu  pencereyi kapatmak için "Close" butonuna tıklayınız.

Ek Bilgi: Kurulum sonunda “Disable path length limit” mesajı görebilirsiniz. Bu, Windows'un dosya referanslarını yönetme biçimini ifade eder. Bu mesajı görürseniz, “Disable path length limit”i tıklayın. Makine ayarlarınızdaki değişiklikleri onaylamanız istenecektir.

Yükleme bittiğinde, yükleme programını kapatmak için "Close" tıklayarak Python kurulumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bilgisayarınızın komut ekranını açarak python komutunu verdiğinizde eğer aşağıda ki gibi bir çıktı elde ediyorsanız kurulumu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiğinizi anlayabilirsiniz.

Microsoft Windows [Version 10.0.17763.1098]
(c) 2018 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

C:\Users\parrot>python
Python 3.8.2 (tags/v3.8.2:7b3ab59, Feb 25 2020, 22:45:29) [MSC v.1916 32 bit (Intel)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>>


Merak ettiğiniz herhangi bir şey için veya daha fazla bilgi paylaşılması için lütfen yorum yapmayı unutmayınız.

Artık bilgisayarınıza Python'u kurduğunuza göre artık Python kodlarını yazıp çalıştıracağınız editörün kurulumunu yapmaya geldi. Python kodlarımızı yazmak için kullanacağımız Visual Studio Code editörünün kurulumunu öğrenmek için bu konuya bir göz atmanızda yarar var.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Vulnerability Analysis